ARTIKELEN EN INTERVIEWS
Veel artikelen beginnen met een interview. Want échte verhalen over échte mensen, dat zijn verhalen die raken.
ARTIKELEN EN INTERVIEWS
Veel artikelen beginnen met een interview. Want échte verhalen over échte mensen, dat zijn verhalen die raken.
Artikelen en interviews

Als freelance redacteur schrijf ik veel artikelen en reportages. Voor papieren magazines en personeelsbladen, maar ook voor online communicatie-uitingen. Vaak is een interview de basis voor zo’n artikel. Achter ieder mens schuilt immers een verhaal. En échte verhalen over échte mensen, dat zijn de verhalen die raken.

Interviews voor artikelen die de juiste snaar raken
Interviewen vind ik een van de leukste dingen om te doen. Ik ben van nature nieuwsgierig en geïnteresseerd in mensen, in wat ze doen en waarom ze dat doen.

Ik heb een groot inlevingsvermogen en ik sta open voor alle verhalen en meningen. Maar als dat nodig is, schuw ik ook kritische vragen niet. Dat levert altijd boeiende gesprekken op. En het eindresultaat? Een persoonlijk verhaal dat de lezer niet alleen raakt, maar dat ook nog eens lekker wegleest.

Artikelen en interviews: de mogelijkheden

Of het nu gaat om een uitgebreid interview voor een lange reportage met veel diepgang of een kort vraaggesprek voor een klein artikel, alles is mogelijk. Veel interviews neem ik telefonisch of via Skype af. Dat is lekker snel en efficiënt. Maar het kan natuurlijk ook tijdens een persoonlijk gesprek op locatie. Jij mag het zeggen!

Voorbeelden van artikelen en interviews

Wil je een paar voorbeelden zien van artikelen die ik op basis van een interview heb geschreven? Bekijk dan mijn portfolio!